Recept: Potatismacka med rädisor och solroskärnor

by svfairfash
Potatismacka med rädisor och solroskärnor

Har ni kokt potatis över? Då kan ni laga en sund och god potatismacka! Potatismackan (eller kartoffelmad, som den heter på danska) är en riktig dansk smørrebrøds-klassiker. Vi har vanligtvis lite bacon på toppen, men jag tycker min vegetariska version med solroskärnor smakar lika bra. Använder man vegansk majonnäs istället för vanlig majonnäs blir mackan även vegansk. Man kan laga potatismackor med alla sorters potatis, men jag tycker de små potatisar med tunt skal är lättast att jobba med. Stora, mjöliga potatis är svårare att skiva och smakar inte lika bra.

Ingredienser

1 skiva rågbröd. Andra sorters mörkt bröd eller surdegsbröd fungerar också bra.

2-3 små kokta, skalade potatisar

Majonnäs

Curry

2 rädisor

1 msk solrosfrön

Gräslök

Så här gör du:

Låt potatisarna svalna efter kokning. De är enklare att arbeta med när de är helt kylda, så om möjligt, koka dem dagen innan.

(Bre majonnäs på brödet om du vill)

Skiva potatisarna och lägg dem på brödet.

Bre lite majonnäs över potatisen.

Strö över curry

Skiva rädisorna och strö över potatisen

Strö över solrosfrön

Strö över gräslök innan servering

Redo! 🙂

Flera inlägg

Lämna en kommentar