by Fair Fashionista - Sanne

Principer

Vi vill göra en skillnad.

 

Vi betalar en fair ersättning till våra samarbetspartners, så de kan betala en fair lön till sina medarbetare. Lönenivån ligger alltid över minimilönen i landet i fråga och är tillräcklig för att de anställda inte bara ska kunna överleva utan också har möjlighet att lägga pengar åt sidan för sämre tider och för pension. Vi ställer också krav på våra partners att helgdagar och lediga dagar respekteras och att man kan sjukskriva sig utan att riskera att förlora inkomst eller jobb.

 

Vi arbetar ständigt för en mer hållbar och miljövänlig produktion och vi försöker minska resursanvändningen så gott det går.

 

Barnarbete och sweatshops är såklart förbjudna i vår produktionskedja, och vi gör vårt bästa för att detta inte bara ska tillämpas bland våra direkta samarbetspartners utan i alla processer vi har kontroll över.

 

Vi ber aldrig våra samarbetspartners om kredit och om det önskas, betalar vi ett förskott när vi gör vår beställning, så det finns pengar för råvaror och löner under produktionstiden.

 

Sanne Overgaard Møller/Fair Fashionista IVS