Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på whatsapp

Willow Dress - Bomullsklänning

FAIR FASHIONISTA
Increscent

Hyr för

195,00 kr. per månad

Nollställ

Vadlång figurnära klänning i bomull. Klänningen har rund hals och slits fram med knäppning med trädknappar. Kort ärm. Delvist fodrad.

Byst: 86cm

Midja: 70cm

Längd (från axel till nedre kant) 112cm (ungefär mitt på vaden)

Material: 100% bomull

Tillverkningsland: Indien

Vem har sytt klänningen?

Det indiska brand Increscent startades av Kamakshi Singh, som har en bakgrund inom export och textildesign. Kamakshi kunde inte låta bli att förvånas över de stora mängderna av tyg som ofta var till övers i de fabrikerna hon besökte, och hon bestämde sig därför för att starta ett klädmärke med fokus på att undvika spill och göra tillverkningen av kläder mer hållbar.

Increscent har en systudio i Jaipur, där lokala skräddare och sömmerskor syr kläderna. Kläderna sys bara på beställning och 60% av tyget är så kallat ”dead stock”, dvs. tyg som är tillövers från de stora producenterna. Increscents designs är vintage-inspirerade och kännetecknas av bra passform och hantverk av hög kvalitet. Eftersom det ofta bara finns 10-20 meter tyg kvar är många av Increcents kläder one-of-a-kind. Increscent färgar också mycket av tyget själv, och samarbetar med lokala konsthantverkare om blockprint och pärlbroderi.