Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på whatsapp

Porto Topp

FAIR FASHIONISTA
Chimmuwa250,00 kr. / 20 Points
att hyra

Nollställ

För varje produkt du hyr, planterar vi ett träd.

Randig topp i tjockt handvävt bomullstyg. V-ringning och lätt utsvängd ner.

Storlek: One-size,  S/M (34-40)

Längd: 57cm fram, 70 cm bak.

Byst: 104cm

Färg: Rosa/beige/brun

Tillverkningsland: Thailand

Material: 100% handvävd bomull

 

Vem har tillverkat toppen?

Chimmuwa är en del av det sociala företaget Borderline Collective i Mae Sot. Gruppen grundades av Sylvia och Nor Nor med syftet att skapa sysselsättning för unga kvinnliga flyktingar och migranter från Myanmar.

Chimmuwa gör vackra kläder och accessoarer av handvävd bomull. Bomullstyget köper de från Karen-folket i de små stamsamhällen som finns längs gränsen mellan norra Thailand och Myanmar. Bomullen spinnas och färgas med naturliga färgämnen från blad, blommor och rötter. Därefter säljs bomullsgarnet vanligtvis till andra byar i utbyte mot ris och andra nödvändigheter, och stammar som är specialiserade på vävning omvandlar sedan garnet till vackra tyger.

Sylvia köper också färgat bomullsgarn direkt från några av byarna och transporterar sedan garnet till ett flyktingläger långt upp i norra Thailand. Här vävar flyktingar från Shan-folket garnet till bomullstyg, som Sylvia sedan köper tillbaka och använder i Chimmuwas produktion.

Ni kan läsa mer om Chimmuwa på bloggen >>

Det går bra att hyra utan prenumeration, men om du vill hyra till ett lägre pris och ha fri frakt, rekommenderar vi att du köper en prenumeration:

 

Silver

500kr./månad

Gold

800kr./månad

Platinum

1300kr./månad