Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på whatsapp

Munskydd

FAIR FASHIONISTA
CWSG

Köp för

85,00 kr.

För varje produkt du köper, planterar vi ett träd.

Tvättbart, 2-lagers munskydd i upcycled bomull med fina röda läppar. Filterficka och utbytbara elastiska öronband.

Munskyddet kan (och bör) tvättas efter varje användning.

Material: 100% bomull

Tillverkningsland: Cambodia

Munskyddet är en modeaccessoar och utgör inte medicinsk utrustning eller personlig skyddsutrustning, och det finns inte evidens för att munskyddet skyddar mot smitta.

Munskyddet ersätter inte heller behovet av att följa relevanta riktlinjer för social distansering samt upprätthålla en god personlig hygien genom att tvätta händerna ofta och undvika att röra vid ansiktet.

 

Vem har sytt munskyddet?

Det är kvinnorna från CWSG (Cambodia Women’s Support Group) som har sytt munskyddet. CWSG grundades med syftet att erbjuda kvinnorna i gruppen en inkomstkälla men gruppen utgör också ett socialt nätverk där kvinnorna kan be om råd och få stöd.

Ni kan läsa mer om CWSG på bloggen >>

 

Vad är upcycled tyg?

Vid klädproduktion blir det ibland beställt för mycket tyg, eller ett mönster utgår och tyg som finns på lager blir över. Tidigare var det vanligt att fabrikerna i Cambodia slängde överblivet tyg på soptippen, men idag säljs resttyget i bland på marknaderna i Phnom Penh. Genom att använda överblivet tyg undviker man att vackert material slängas, och bidrar samtidigt till en mer hållbar produktion.