Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på whatsapp

Milkshake Scarf

FAIR FASHIONISTA
Chimmuwa


200,00 kr. / 17 Points
att hyra

För varje produkt du hyr, planterar vi ett träd.

Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg den här scarfen från Chimmuwa. Färgerna, storleken och den handvävda bomullen var bara helt rätt för mig. Scarfen är perfekt tillsammans med en vit skjorta, eller varför inte med en outfit helt i vitt?

Färg: Persika, beige, brun, vit

Mått: 50cm x 185cm

Material: 100% handvävd bomull

Tillverkningsland: Thailand

 

Vem har tillverkat scarfen?

Chimmuwa är en del av det sociala företaget Borderline Collective i Mae Sot. Gruppen grundades av Sylvia och Nor Nor med syftet att skapa sysselsättning för unga kvinnliga flyktingar och migranter från Myanmar.

Chimmuwa gör vackra kläder och accessoarer av handvävd bomull. Bomullstyget köper de från Karen-folket i de små stamsamhällen som finns längs gränsen mellan norra Thailand och Myanmar. Bomullen spinnas och färgas med naturliga färgämnen från blad, blommor och rötter. Därefter säljs bomullsgarnet vanligtvis till andra byar i utbyte mot ris och andra nödvändigheter, och stammar som är specialiserade på vävning omvandlar sedan garnet till vackra tyger.

Chimmuwa köper också färgat bomullsgarn direkt från några av byarna och transporterar sedan garnet till ett flyktingläger långt upp i norra Thailand. Här vävar flyktingar från Shan-folket garnet till bomullstyg, som Chimmuwa sedan köper tillbaka och använder i Chimmuwas produktion.

Ni kan läsa mer om Chimmuwa på bloggen >>