Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på whatsapp

Chiffong Kimono - Svart/lila

FAIR FASHIONISTA
A.N.D. Artisan Designer

Värde 635,00 kr.
Hyr för 150,00 kr. /månad

Nollställ

Kort kimono i svart burnout sammet-chiffong, perfekt för lite glammigare dagar. Sammetdetaljerna har en mörklila ton, så kimonon stylas bäst med plagg i den kallare färgskalan. Kimonon har nedhasad axel och trekvartslång ärm.  Öppen fram.

Färg: Svart/lila

Längd: 85cm

Byst: 136cm

Storlek: One-size (passer storlek L-XXL  (svensk storlek 44-54) och även storlek M (svensk storlek 44-54) om man gillar en mer oversized passform)

Material: 100% upcycled polyesterchiffong

Tillverkningsland: Cambodia

 

Vem har tillverkat kimonon?

Tillsammans med co-designer och general manager Mr. Pheap driver Alan tre butiker i Phnom Penh samt en syateljé, där kläderna blir tillverkade. A.N.D. sysselsätter ungdomar från fattiga familjer, och lär dem värdefulla färdigheter inom design, sömnad och mönstertillverkning. Ungdomarna erbjuds också ett ställe att bo centralt i Phnom Penh samt en anständig lön och en ljus och trygg arbetsmiljö.

Læs mer om A.N.D. på bloggen >>

 

Vad er upcycled tyg?

Vid klädproduktion blir det ibland beställt för mycket tyg, eller ett mönster utgår och tyg som finns på lager blir över. Tidigare var det vanligt att fabrikerna i Cambodia slängde överblivet tyg på soptippen, men idag säljs resttyget i bland på marknaderna i Phnom Penh. Genom att använda överblivet tyg undviker man att vackert material slängas, och bidrar samtidigt till en mer hållbar produktion.