Lotus Silk i Phnom Penh

by Fair Fashionista - Sanne
Lotus Silk, hållbart mode i Phnom Penh

Det sociala företaget Lotus Silk grundades av Vannary San tillbaka i 2003 med syftet att främja lokal silkesproduktion. Flera heltidsanställda arbetar i lokalerna i Phnom Penh, men Lotus Silk har också ett nära samarbete med vävare i landsbygden och silkesproducenter i provinsen.

Det var en gemensam vän som introducerade mig till Vannary, och det visade sig snabbt att vi hade flera gemensamma bekanta, för även om Phnom Penh är en storstad är staden på många sätt också bara en liten ankdamm där alla känner alla. Midori, som startade det japanska bageriet som jag tidigare har skrivet om på min andra blogg, och Kanary från CWSG är några av våra ömsesidiga bekanta.

Lotus Silk har också en grupp unga kvinnliga skräddare och tillsammans utvecklar vi design för Fair Fashionista. Skräddarna är anställda under bra förhållanden och till en lön som är betydligt högre än vad fabrikerna erbjuder. Kläderna från Lotus Silk är inspirerade av trender från Japan och Sydkorea. Det är främst klassiskt och feminint, vilket jag tycker är ett riktigt bra supplement till kläderna från A.N.D., som är känd för mer lekfulla färgglada mönster.

På Fair Fashionista använder vi inte silke i vårt sortiment (såvida det inte är Peace Silk eller vintage/second hand silke), så istället hittar vi upcycled tyg på de lokala marknaderna för de kläderna, som Lotus Silk syr för Fair Fashionista.

Vannary anordnar också olika workshops, så om ni är i Phnom Penh kan ni kontakta Vannary och boka ett besök på Lotus Silk och prova på traditionell vävning och batikfärgning.

Läs mer om Lotus Silk på deras hemsida >>

Lotus Silk, # 57, St.240, Sangkat Chey Chum Nas, Khann Daun Penh, Phnom Penh, Kambodja.

Flera inlägg

Lämna en kommentar