Lotus Silk i Phnom Penh

by Fair Fashionista - Sanne
Lotus Silk Phnom Penh

Den sociala verksamheten Lotus Silk startades av Vannary San i 2003 med syftet att främja traditionell silkesproduktion i Cambodia. Flera heltidsanställda jobbar i den stora butikslokal i Phnom Penh, och Lotus Silk har dessutom ett tät samarbete med lokala vävare och silkesproducenter i provinsen.

Det var en gemensam vän som presenterade mig för Vannary, och det blev snart uppenbart att vi hade flera gemensamma bekanta, för även om Phnom Penh är en storstad, känns staden ibland som en liten landsbygd, där alla känner alla. Midori, som startade det japanska bageriet som jag tidigare har skrivit om på min andra blogg, är t.ex. en gemensam kompis, och det samma är Kanary från CWSG. Det är en liten värld eller hur?

Lotus Silk sysselsätter också en grupp av kvinnliga skräddare och sömmerskor, som är anställda under bra förhållanden och till en lön som är betydligt högre än vad fabrikerna erbjuder, och tillsammans utvecklar vi designs för Fair Fashionista. Kläderna från Lotus Silk är inspirerade av trender från Japan och Sydkorea. Det är främst klassiskt och feminint, vilket jag tycker är ett bra komplement till kläderna från A.N.D., som är känd för mer spralliga designs.

På Fair Fashionista har vi beslutat att inte ha siden i vårt sortiment, såvida det inte är Peace Silk eller vintage/secondhand-siden. Istället hittar vi upcycled tyg på de lokala marknaderna för kläderna, som Lotus Silk gör för Fair Fashionista.

Vannary arrangerar också olika workshops, så om ni är i Phnom Penh och vill prova på traditionell vävning och batikfärgning, kan ni kontakta Vannary och boka ett besök hos Lotus Silk.

Lotus Silk, #57, St.240, Sangkat Chey Chum Nas, Khann Daun Penh, Phnom Penh, Cambodia.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}