Kanske den bästa sovmasken någonsin

by svfairfash
Sovmask med kupor, Peace Silk, Fair Fashionista

Om man reser mycket eller behöver sova under dagen är en bra sovmask ovärderlig. Jag har provat många olika sovmasker genom åren, men jag lyckades aldrig hitta en som var helt perfekt. Så jag bestämde mig för för att göra min egen, och tillsammans med kvinnorna från CWSG började vi utveckla den bästa sovmask någonsin.

Det tog över tre månader och 20 prototyper innan vi var klara, men det var värt det och jag är otroligt stolt och nöjd med vad vi har lyckats skapa tillsammans. Denna masken är fantastisk!

Sovmask med kupor, Peace Silk, Fair Fashionista

Här är vad som gör den så bra:

Det finns gott om utrymme för dina ögon och fransar

De vanliga platta sovmaskerna fungerade aldrig för mig. De pressar på ögonen och gör att jag inte blinkar tillräckligt, så jag vaknar med torra, irriterade ögon. Dessutom är sovmasker utan kupor ej heller bra, om man har fransförlängning eller ögonmakeup.

Jag visste från början att min ögonmask måste ha kupor, så jag kontaktade Metric Products, som är företaget i USA som har patent på den här typen av sovmasker. Metric Products är ett riktigt bra företag med många sociala initiativ i lokalområdet i Sri Lanka, där deras produktionsanläggningar finns. Masken är gjord av ett patenterat material som heter Metric 66, som är både miljövänligt och hudvänligt så det fanns ingen tvekan om att det var Metrics produkt som skulle vara kärnan i min mask. Kuporna är 20 mm djupa så det finns gott om utrymme för att blinka, även om man har fransförlängning.

Sovmask med kupor, Peace Silk, Fair Fashionista

Sovmasken är tillverkad i supermjuk Peace Silk

Det finns inget som känns lika mjukt och lyxigt mot huden som silke, men det traditionella sättet att tillverka silke är genom att antigen gasa eller koka silkesmaskarna levande, vilket jag tyckte verkade onödigt. Peace Silk är siden tillverkad utan att döda silkesmaskarna, som istället får lämna kokongarna och förvandlas till vackra fjärilar.

Det yttre lagret av masken är 100% Peace Silk satin, och satinbindningen ger silken den vackra glänsande ytan, som känns otroligt mjuk mot huden, så att du vaknar och känner dig lika utvilad som du ser ut.

Sovmasken är justerbar

Det var viktigt för mig att sovmasken kunde justeras så att den är bekväm att bära för alla huvudstorlekar. Den enkla lösningen, som jag såg hos många andra tillverkare, var att använda kardborrband, men om man har långt hår som jag, så vet man att kardborrband är en dålig idé 

Vi började därför testa andra lösningar så som bh-spännen och olika typer av knappar, men det var antingen obekvämt att ligga på eller för besvärligt att använda. Vi övervägde sedan möjligheten att inte göra masken justerbar alls, utan istället bara ha ett elastiskt band. Dock var det omöjligt att hitta en optimal längd för bandet, så masken ej var för tight för människor med stora huvuden och för lös för människor med mindre huvuden. Dessutom tappar elastikband elasticiteten över tid, så en mask som har perfekt passform i början blir med tiden för lös och hänger.

Efter alla våra experiment kom vi äntligen fram till att göra masken med band man själv kan binda istället, eftersom det ger den absolut bästa möjligheten för justering. Jag var skeptisk till banden till en början, eftersom jag trodde att man skulle känna knuten i nacken om man sover på ryggen som jag gör, men det finns en liten grop i nacken där huvud och hals möts, och har man knuten där känner man den inte alls, även om man sover på ryggen.

Banden har en elastisk del som gör det ännu enklare att få perfekt passform, och kanten av masken är fodrad med silkfibrer vilket gör masken ännu mer bekväm och mjuk att bära.

Sovmask med kupor, Peace Silk, Fair Fashionista

Den är handgjort – Fair Fashion

Kvinnorna från CWSG i Phnom Penh i Kambodja handsyr sovmasken. CSWG bildades för att erbjuda marginaliserade och underprivilegierade kvinnor socialt stöd samt en källa till inkomst. Vi tillbringade många sena kvällar med att utveckla prototyper och diskutera design, och kvinnorna spelade en stor roll i att förvandla min idé till den färdiga produkten.

Den rosa och vita Lucky Cat är min favorit och den designen kom faktiskt till vid en slump. Jag hade bett Katherine, som är Kanarys (hennes som grundade CWSG) dotter, att komma med några förslag på designs, och hon tecknade katten, för en sådan sovmask skulle hon verkligen ville äga. Vi gjorde en prototyp mest för skoj skull, men när jag såg hur fin den blev, skulle den såklart i produktion.

NI HITTAR SOVMASKERNA HÄR >>

FAIR-FASHIONISTA.SE
Goodnight Panda, sovmask med kupor, Peace Silk, Fair Fashionista

You may also like

Leave a Comment