Cambodia: Domlei i Phnom Penh

by Fair Fashionista - Sanne
Domlei, Phnom Penh

Domlei är ett hållbart märke för barnkläder och accessoarer, grundat av Saron, som är utbildat designer och fotograf. Saron är från en liten by i Cambodia, men bor nu i huvudstaden Phnom Penh varifrån hon driver Domlei.

Allt handvävt tyg hos Domlei är designat och vävt i Cambodia i nära samarbete med lokala vävare på landsbygden. Domlei använder också dead stock, som är tyg som är över från fabrikerna i Cambodia.

Domlei är särskilt känt för bra design och tyg av hög kvalitet, och så är de också ett av de enda brands i Phnom Penh som gör en modern version av blocktryck.

I Cambodia innebär fabriksjobb ofta långa arbetsdagar, en hektisk arbetsmiljö och långa resor till och från jobbet, vilket gör det svårt att kombinera familj med fabriksanställning. På Domlei kan kvinnorna välja att arbeta hemifrån, så att de kan vara med barnen och samtidigt generera en inkomst för familjen, vilket uppskattas mycket.

Domlei stöder en rad lokala projekt som syftar till att ge tillbaka till samhället, skapa möjligheter och stärka kvinnors position i Cambodia. Därutöver brinner Domlei särskilt för att stödja utbildning av barn på landsbygden, där de flesta av vävarna, som Domlei samarbetar med, finns. Domlei hjälper till att tillhandahålla skolböcker, material och uniformer, och anordnar också läsklubbar för barnen, för att uppmuntra till lärande och utbildning, vilket så småningom kommer att gynna hela samhället.


Läs mer om Domlei på Domleis hemsida >>

Om du är i Phnom Penh kan du besöka Domlei’s shop:

Domlei, Jungle à Domicile, #91E0 110 Road, Wat Phnom Commune, Phnom Penh

Flera inlägg

Lämna en kommentar