CAMBODIA: WEAVERS PROJECT I TAKEO

by Fair Fashionista - Sanne
Weavers Project i Takeo, Cambodia, Fair Fashionista Blogg

Weavers Project startades av det sociala företaget Sonas World i syfte att skapa hållbar ekonomisk tillväxt i landsbygdssamhällen i Cambodia. Cambodia har en stark tradition av vävning, men det är ett döende hantverk på grund av konkurrensen från billigare, fabrikstillverkat tyg såväl som det minskande intresset bland den unga generationen att lära sig vävning.

Weavers-projektet vill förändra detta och genom att erbjuda utbildning i vävning skapar de inte bara en inkomstkälla för människorna i de små samhällen utan också ett hopp om en ljusare framtid för vävarna och deras familjer. Vävarna är med i hela processen från designen av de vackra mönster och färgningen av garnet till den färdiga produkt, och denna inkludering skapar professionell stolthet, empowerment och motivation. Detta återspeglas i mönstren och färgkombinationerna som verkligen är unika för Weavers Project. De arbetar kontinuerligt med att utveckla nya tekniker och de har kommit på sitt eget sätt att göra japansk saori-vävning, eller pull-thread-vävning, som det också kallas.

Den första av Sonas World och Weavers Projects så kallade fashion-abled byar ligger i Prey Theat i Takeo-provinsen, men i framtiden kommer vi att se många fler fashion-abled byar i hela Kambodja. Det är ett fantastiskt initiativ som har potential att åstadkomma stora förändringar inom mode- och klädindustrin, och jag är mycket glad för samarbetet med Weavers Project.

Flera inlägg

Lämna en kommentar