Att hyra kläder hos Fair Fashionista – Frakt, leverans & retur

by Fair Fashionista - Sanne
Att hyra kläder hos Fair Fashionista - Frakt, leverans & retur

Vi tycker att det ska vara enkelt att hyra, och vi har därför försökt göra det så lätt som möjligt för dig att ta emot och returnera kläder från Fair Fashionista. Vi fokuserar kontinuerligt på att göra transporten av plaggen så hållbar som möjligt, och vi skickar alltid CO2-kompenserat. Vi använder antingen våra egna återvinningsbara fraktpåsar av återvunnet tyg, eller miljövänliga mailers från NoIssue (för mindre beställningar såväl som för beställningar från Fair Fashionista Shop). Nedan kan du läsa mer om frakt, leverans och retur, när du hyr eller shoppar hos Fair Fashionista:

Vad kostar frakt?

Om du hyr utan prenumeration är frakten gratis om du hyr för över 500kr. För mindre beställningar kostar frakten 50kr. och täcker försändelsen fram och tillbaka. Har du en prenumeration är frakt alltid gratis när du hyr hos Fair Fashionista.

Hur lång tid tar det innan jag får mitt paket? Och vad gör jag när hyresperioden är över och det är dags att skicka tillbaka kläderna?

Lägger du din beställning innan 12 skickas ditt paket i de flesta fall samma dag, och levereras typiskt inom 3-4 arbetsdagar. Hyresperioden börjar först 5 arbetsdagar efter att vi har skickat iväg din beställning, så du betalar ingen hyra för dagarna paketet är undervägs.

I de allra flesta fall skickar vi med PostNord med leverans hem till dig. Vi skickar alltid din beställning som paket med track & trace, så du kan följa försändelsen undervägs och se när du kan förvänta leverans.

Du ska använda returfraktsedeln, när kläderna du har hyrt ska skickas tillbaka. Om du tappar bort returfraktsedeln, är det bara att skicka ett mail till oss, så ser vi till att ordna en ny åt dig. Du skickar tillbaka kläderna i samma förpackning som de skickades i (fraktpåse i tyg eller mailer), så kom ihåg att spara mailers eller fraktpåsar.

Sedan är det bara att lämna in paketet hos PostNord. Om du lämnar in ditt paket senast sista dagen av hyresperioden, behöver du inte oroa dig för eventuella förseningar, som skulle uppstå på vägen. Tänk på att paketet ska skannas vid inlämning och kom ihåg att få ett kvitto för inlämningen.

Vad händer om kläderna inte passar?

Det är ditt eget ansvar att välja rätt storlek och vi uppmanar dig därför att kontrollera alla mått noga innan du hyr. Om kläderna fortfarande inte passar, eller bara inte känns rätt för dig, har du följande alternativ:

Med prenumeration:

Om du har en prenumeration ber vi dig skicka ett mail med information om vilka kläder du inte avser att använda, så vi kan återföra dina Points till ditt konto.

Utan prenumeration:

Om du inte har en prenumeration, kan du skicka tillbaka kläderna inom 48 timmar från mottagandet och få hela hyresbeloppet, minus frakt (50 kr), återbetalat.

Frakt och leverans vid köp från Fair Fashionista Shop

Köper du produkter från Fair Fashionista Shop har du alltid 14 dagars ångerrätt, och skulle du ångra ett köp, är det bara att skicka tillbaka varorna i oanvänt skick inom 14 dagar. Då återbetalar vi beloppet för köpet minus frakt ( 50kr.).

Flera inlägg

Lämna en kommentar